Новини НАМ УкраїниПідтримка українських редколегій

Видавнича діяльність ІПСМ НАМ України підтримана грантовими коштами ЄС проєкту «Підтримка українських редколегій» / Supporting Ukrainian Editorial Staff.

01.03.2023

Нещодавно видавнича діяльність ІПСМ НАМ України була підтримана грантовими коштами ЄС проєкту «Підтримка українських редколегій»/ Supporting Ukrainian Editorial Staff (SUES), що має на меті сприяти розвитку наукової комунікації в Україні та пропонуючи допомогу в здійсненні видавничої діяльності.
SUES - коаліція партнерів, які працюють у сфері відкритих наукових комунікацій. Їх очолює OPERAS (Європейська дослідницька інфраструктура з розвитку відкритої наукової комунікації в гуманітарних та суспільних науках) у співраці з IBL-PAN (Польща), OPERAS (Бельгія), DOAJ (Великобританія), OAPEN-DOAB (Нідерланди), EIFL (Нідерланди), AEUP (Франція) та групою близько 20 французьких університетських видавництв. Проєкт спрямований на підтримку тих, хто працює над поширенням знань у науковому видавничому секторі, як важливої складової українського наукового життя і культури. 
SESU - Soutien à l'Edition Savante en Ukraine / Підтримка наукових видань в Україні - це група з понад 30 професіоналів французького академічного видавничого сектору, переважно з університетських видавництв та видавничих відділів університетів і науково-дослідних установ. Групи SUES та SESU працюють пліч-о-пліч для підтримки академічного книговидання в Україні. 


 

Illustration

Організація грантової підтримки ІПСМ НАМ України відбулася за ініціативи та участі відділу міжнародних наукових і мистецьких зв’язків НАМ України та Інституту проблем сучасного мистецтва НАМ України.
Докладніше