Новини НАМ УкраїниРецензія на біобібліографічний покажчик

Опубліковано рецензію на видання, присвячене українському художнику і графіку Івану Дряпаченку.

10.03.2023

У березні цього року побачив світ № 3-4 журналу «Образотворче мистецтво» за 2022 р. Довгоочікувана подія сталася завдяки зусиллям редакції на чолі із головним редактором, кандидатом мистецтвознавства Володимиром Петрашиком. Попри те, що Володимир Ігорович перебуває вже рік у лавах ЗСУ, він знаходить можливість продовжувати справу популяризації українського мистецтва через друк нових номерів журналу. Це вкрай важливо саме зараз, адже свідчить про розвиток вітчизняної культури навіть в умовах війни. 
У № 3-4 «Образотворчого мистецтва» за 2022 р. опублікована рецензія наукового співробітника Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України, кандидата мистецтвознавства Оксани Сторчай на біобібліографічний покажчик розроблений начальником відділу науково-координаційної діяльності та інформації НАМ України Тетяною Мячковою у співпраці з Полтавською обласною універсальною науковою бібліотекою імені І. П. Котляревського. Покажчик присвячений життю й творчості українського художника і графіка Івана Кириловича Дряпаченка (1881–1936). 
"Біобібліографічні покажчики – видання, які завжди актуальні, затребуванні для кожної галузі знань, зокрема важливі й для вітчизняного мистецтвознавства, адже їх занадто мало, що досить відчутно для науково-практичної роботи. Публікація такого покажчика - вагома подія, тим паче він містить ґрунтовні статті про творчий життєпис мистця", - зазначає Оксана Сторчай.    
 

Illustration


Іван Дряпаченко – художник, який малював дерево роду і народу : до 140 річчя від дня народження : біобібліографічний покажчик / Департамент культури і туризму Полтавської обласної державної адміністрації, ПОУНБ імені І. П. Котляревського ; уклад. М. А. Федорова, Г. А. Дідусенко, Т. О. Мячкова ; відп. за вип. Л. М. Власенко. Полтава : ТОВ «АСМІ», 2021. 92 c. : іл.