Новини НАМ УкраїниВідкриття персональної виставки Марії Левитської

Більш ніж 130 робіт склали експозицію виставки в мистецькому просторі НАМ України.

24.03.2023

Відкриття виставки ескізів театрального костюма академіка НАМ України Марії Левитської, що відбулося 23-го березня, перетворилося на справжнє свято не лише для представників театральних професій, а й для усієї мистецької спільноти. Більш ніж 130 робіт склали експозицію виставки в просторі якої протягом наступних двох тижнів планується проведення відкритих лекцій, майстер-класів, творчих зустрічей.

Illustration

Після офіційного відкриття – виступів Президента НАМ України Віктора Сидоренка, головного режисера Національного театру опери і балету імені Т. Г. Шевченка Анатолія Солов’яненка, академіка-секретаря відділення театрального мистецтва НАМ України Олексія Безгіна, гості отримали можливість безпосереднього спілкування з автором виставки. Оповіді та коментарі Марії Левитської щодо своїх робіт, її увага та шанобливе ставлення до працівників різних виробничих цехів і майстерень, які допомагають у втілені ідей художника, до гостей, кожному з яких вона намагалася приділити увагу, - стали органічною частиною дивовижної творчої атмосфери, що панувала під час відкриття виставки.

Отже, до 6-го квітня всі, хто завітає до зали Президії НАМ України (вул. Бульварно-Кудрявська, 20) зможуть за допомоги ескізів театрального костюма авторства Марії Левитської зануритися у вир національних фольклорних мотивів, відчути грайливий характер героїв комедії дель арте, перенестись у давні часи разом з героями української класики чи міфологічних сюжетів, помилуватися витонченим стилем іспанського ренесансу.