Новини НАМ УкраїниНа хвилі дизайну: 60 років Харківській вищій школі дизайну

Виставка «На хвилі дизайну: 60 років Харківській вищій школі дизайну» в НАМ України демонструє основні дизайнерські напрямки у Харківській державній академії дизайну і мистецтв.

27.11.2022

Харківська державна академія дизайну і мистецтв відзначає важливу дату – 60 років створення першого на теренах України осередку з підготовки дизайнерів: промислових об’єктів, середовища, дизайнерів-графіків та мультимедіа, фешн-дизайнерів.
1962 року було закладено фундамент нової професії «дизайнер» (на той час «художник- конструктор») в Україні на базі тоді ще Харківського державного художнього інституту, що з 1963 року стає Харківським художньо- промисловим інститутом (ХУДПРОМ), а з 2001 – у Харківській державній академії дизайну і мистецтв, що має 100-річну історію, де протягом 60-ти років дизайнерська освіта набула потужності та розвитку.

Відкриття виставки "На хвилі дизайну: 60 років Харківській вищій школі дизайну", НАМ України

Відкриття виставки в залі Національної академії мистецтв України

Мистецька подія «На хвилі дизайну: 60 років Харківській вищій школі дизайну» присвячена різним етапам розвитку дизайнерської освіти в Харківській державній академії дизайну і мистецтв – амбасадорі закладів вищої фахової мистецької освіти України.

Експозиція є унікальною, в ній представлено як документальні фотоматеріали, так і макети із сучасними 3D-презентаціями об’єктів дизайну різного функціонального призначення, що мають характер соціально спрямованих інноваційних розробок і демонструють сучасний етап розвитку п’яти основних дизайнерських напрямків у Харківській державній академії дизайну і мистецтв.
Експозиційний простір є своєрідним осередком, що поєднує в собі освітні, методичні, науково- мистецькі та проектні здобутки, що надає можливість усвідомити потужний внесок Харківської вищої школи дизайну в український та міжнародний простір дизайнерської освіти та науки.
Виставковий простір пропонує гостям Мистецької події «На хвилі дизайну: 60 років Харківській вищій школі дизайну» нетворкінгові майданчики та локацію «Design-Таlking» задля обміну рефлексіями від запрошених спікерів, які є провідними практиками та теоретиками дизайну.