Новини НАМ УкраїниКиїв. Площа Перемоги 2

"Київ. Площа Перемоги 2" - Під такою назвою 29 листопада 2022 року в київському кінотеатрі «Ліра»відбулась прем‘єра фільму французького режисера Ромена Гупіль.

08.12.2022

Фільм розповідає про історію спротиву української культури, зокрема київського цирку в тяжкі часи російської агресії.  Зміст: приїзд Ромена Гупіля в Київ відбувся одразу після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Він прийняв рішення залишитися та підтримувати українців та зняти документальну стрічку. Гупіль приніс камеру в київський цирк - сьогодні - притулок для людей та тварин під час війни. Жодних спектаклів, жодних глядачів, але артисти цирку зобов'язані продовжувати тренуватись, плекаючи надію бутиготовими до того для, коли знову лунатимуть оплески. Вони виживають та тренуються, адже впевнені, що цей день настане.

Illustration

Режисер фільму Ромен Гупіль

Презентація фільму в кінотеатрі "Ліра", Київ

Презентував стрічку академік-секретар відділення теорії та історії мистецтв НАМ України, член-кореспондент НАМ України, генеральний директор державного підприємства «Національний цирк України» Владислав Корнієнко.

Ромен Гупіль народився в 1951 році. Свої перші короткометражні фільми зняв у 16 років. Впродовж довгого часу був помічником Шанталь Акерман, Романа Поланскі та Жана-Люка Годара. Окрім своєї акторської роботи, він пише та знімає художні та документальні фільми для кіно і телебачення. У 1982 році отримав «Золоту камеру» у Каннах за «Mourir à trente ans», «Сезар» за найкращий перший фільм та номінацію на «Оскар». У 1993 році у Венеції отримав приз глядацьких симпатій. 
Хронометраж фільму: 72 хвилиниЖанр: документальне кіноКраїна виробництва: ФранціяЗа участі: France Televisions та CNNКраїна зйомок: УкраїнаМови (аудіо): французька, англійська, українськаРежисер: Ромен ГупільПродюсер: Софі Гупіль