Новини НАМ УкраїниУгода з Віденським університетом прикладних мистецтв

НАМ України, ІПСМ НАМ України та Die Angewandte підписали Меморандум про співпрацю.

21.02.2023

Національна академія мистецтв України, Інститут проблем сучасного мистецтва НАМ України та Віденський університет прикладних мистецтв (Die Angewandte) з метою розвитку, пожвавлення і поглиблення співпраці в галузі мистецької науки й освіти між Австрією та Україною, а також обміну досвідом у мистецько-культурній сфері підписали Меморандум про співпрацю.
Акт підписання відбувся внаслідок визнання досягнень нашої Академії як мистецької інституції й на знак солідарності з народом України у зв’язку з російською військовою агресією. Меморандум засвідчили: президент НАМ України, академік Віктор Сидоренко, директор Інституту проблем сучасного мистецтва НАМ України, професор Ігор Савчук та ректор Віденського університету прикладних мистецтв, професор Геральд Баст.
Меморандум, ініційований відділом міжнародних наукових і мистецьких зв’язків НАМ України, дозволить ефективно використовувати наявні інтелектуальні ресурси двох академій в науковій, освітній і мистецькій сферах.
Згідно з Меморандумом, сторони домовилися сприяти: підготовці спільних науково-дослідних проєктів і спільній участі в національних та міжнародних конкурсах, програмах, фондах; організації обміну науковою інформацією; спільній організації міжнародних наукових конференцій;  публікації в наукових фахових виданнях, заснованих обома академіями, результатів наукової роботи;  реалізації мистецьких проєктів. 


Illustration


Академія висловлює подяку магістру філософії Анжеліці Зеліско за сприяння в організації підписання Меморандуму.