Новини НАМ УкраїниПрем'єра опери "Страшна помста"

Наприкінці листопада у Львівській Національній опері до 80-річчя сучасного українського композитора, народного артиста України, дійсного члена (академіка) Національної академії мистецтв України Євгена Станковича відбулася світова прем’єра опери «Страшна помста».

12.12.2022

До постановки були долучені німецькі митці – режисер Андреас Вайріх та сценографка і дизайнер костюмів Анна Шеттль. «Страшна помста» стала першим досвідом роботи німецьких постановників з українським фольклорним матеріалом. 

Світлина з опери «Страшна помста», Львівська Національна опера . Музика та лібрето Є. Станковича за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя.

Виконавці на сцені Львівської Національної опери

Диригент спектаклю – знаний інтерпретатор музики Є. Станковича, народний артист України, член-кореспондент НАМ України Володимир Сіренко.
Страшна помста» - містична історія про страшну розплату за жахливі злодіяння, що віддзеркалює події сьогодення.Вистава, що є особливо актуальною в контексті нашої спільної помсти за нелюдські злочини рашизму.
Особистісне трактування Гоголівського сюжету як авторське прочитання біблійної історії про Каїна та Авеля запропонують німецькі постановники – режисер Андреас Вайріх та сценографка Анна Шеттль.
Запрошений диригент-постановник – знаний інтерпретатор музики Станковича, Володимир Сіренко. Видовищно-інтелектуальна українська опера ще ніколи не була настільки сучасною.