Новини НАМ УкраїниМіжнародний форум "Arte in Nuvola" в Римі

17 листопада відбулось відкриття міжнародного галерейного форуму в місті Рим Arte in Nuvola. Цей захід проводиться другий рік поспіль, але вже став одним з найвпливовіших культурних форумів в Італії.

17.11.2022

Цьогоріч організатори заходу запросили Україну стати спеціальним гостем та презентувати здобутки українського мистецтва на своєму майданчику. Мистецький захід був з 17 по 20 листопада в конгрес-центрі La Nuvola в Римі.

Illustration

Українську презентацію курує Bereznitskiy Art Foundation. В рамках експозиції на екрані представлена також колекція Національного художнього музею України з творами мистецтва від періоду бароко до сучасності.

Засновник ярмарку Алессандро Никосія окремо виділив український проєкт як «видатної мистецької якості».
Серед митців-учасників виставкового проєкту: президент Академії мистецтв України та учасник Венеційського бієнале Віктор Сидоренко, один з найвиразніших авторів сучасної української сцени Юрій Сівірін, класики українського мистецтва – Владислав Мамсиков і Віктор Кравцов, а також видатний скульптор Василь Ярич.
Проєкт став можливим завдяки підтримці Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства закордонних справ України та міжнародної фундації Peace for Art та Посольства України в Італії.