Новини ЗВЕРНЕННЯ
Національної академії мистецтв України
до митців Європи та світу

Національна академія мистецтв України звертається до іноземних колег – художників, музикантів, театральних діячів, кінематографістів, науковців у галузі теорії й історії мистецтва і культури, всіх діячів культури – із закликом підтримати наше прагнення миру, висловлене в Українській Формулі миру Президента Зеленського

03.06.2024

Національна академія мистецтв України звертається до іноземних колег – художників, музикантів, театральних діячів, кінематографістів, науковців у галузі теорії й історії мистецтва і культури, всіх діячів культури – із закликом підтримати наше прагнення миру, висловлене в Українській Формулі миру Президента Зеленського. 
Ми глибоко переконані, що саме митці та творчі люди відіграють ключову роль у формуванні мирного майбутнього. Ваш голос, ваша творчість здатні надихнути та об’єднати людство, донести до світу життєво важливі цінності: гідність, свободу, демократію, рівність, верховенство права та права людини.Звертаючись до вас, ми усвідомлюємо важливість майбутнього Глобального саміту миру, що відбудеться в Швейцарії в червні 2024 року. Саме там, за вашої підтримки, можуть бути ухвалені рішення, які стануть ключовими для встановлення справедливого миру у світі. Мир – це не лише відсутність війни, – це стан гармонії, взаємної поваги, творчого натхнення.

Illustration




Лише наші спільні зусилля здатні принести довгоочікуваний душевний спокій, прозоре небо, радість творчості для всіх людей на планеті. Тож закликаємо вас, шановні колеги, в будь-яких публічних формах долучитися до мирного руху аби спільно працювати над спокійним майбутнім для всіх нас. Разом зможемо змінити світ на краще, створюючи нові мистецькі форми, які надаватимуть нові смисли, створюватимуть переконливі перспективи.

Віктор СИДОРЕНКО,
президент НАМ України