Новини НАМ УкраїниЗустріч Президента України з представниками мистецьких кіл країни

9-го березня, у день, коли наша країна вшановує пам’ять Тараса Шевченка, відбулася зустріч Президента Держави з діячами культури й мистецтв України у режимі онлайн та офлайн.

09.03.2023

З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ в Україну більшість українських митців ні на мить не припиняли своєї діяльності, даючи тисячі концертів, десятки вистав, презентуючи ті мистецькі проєкти, що забезпечували матеріальну допомогу нашим бійцям. Не зважаючи на те, що потужна війна розгорнута й проти української культури, її кращі представники - на передовій боротьби на шляху до перемоги у культурній та інформаційній боротьбі з ворогом.
Під час розмови Володимир Зеленський чітко окреслив головне завдання для митців - створення культурного контенту, авторами якого повинні виступити свідки та учасники війни. Саме вони своїми творами зможуть найбільш правдиво і виразно донести світові кращі етично-моральні якості українського народу, його мужність та незламність.
У своєму вечірньому зверненні Президент особливо подякував всім культурним діячам, які у ці скрутні часи залишилися працювати в Україні.  
 

Illustration


На зустрічі був присутній та виступив з пропозиціями щодо створення дорожньої карти впровадження конкретних мистецьких проєктів член-кореспондент Національної академії мистецтв України, в.о. генерального директора-художнього керівника Київського національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки Кирило Кашліков.