━ "КИЇВСЬКА КАРТИННА ГАЛЕРЕЯ" ━

Залізне небо нашої незламності

Художня виставка "Залізне небо"

Illustration

26 серпня 2022 року в Національному музеї "Київська картинна галерея", який очолює віцепрезидент НАМ України Юрій Вакуленко, відкрилася художня виставка "Залізне небо".

Як сказано в прес-релізі до події:
"Під час війни все випробовується на міцність у прямому та переносному значенні: країна, культура, люди, міста, ідеї, стосунки, техніка… Тому, з одного боку, підсилюється відчуття крихкості буття, з іншого — зростає прагнення до захисту та зміцнення. Щоб зберегти себе, українцям сьогодні потрібні не тільки "залізні нерви", а й залізна зброя та "залізне небо", захищене від російських повітряних атак".

Показуючи атрибути війни, жахливу реальність, яка стала наслідком звірячої агресії, виставка засвідчує міць і незламність українського народу, який будує залізне небо в художніх проектах і стримує ворога ціною дивовижної мужності та самопожертви.
Куратори виставки: Антон Логов, Андрій Сидоренко

Учасники: Назар Білик, Мар’яна Гончаренко, Юрій Денисенков, Андрій Дудченко, Антон Логов, Євген Примаченко, Юрій Сивирин, Віктор Сидоренко, Андрій Сидоренко, Олег Тістол, Микита Цой, Андрій Яковенко.