Новини Заява Президії
Національної академії
мистецтв України

У публічному просторі з’явилося інтерв’ю колишнього головного режисера та екс-гендиректора Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки М. Резніковича (що є дійсним членом НАМ України), яке він дав пропагандистському телеканалу «БєлРос». Інтерв’ю поширене виданням «Российская газета» та іншими антиукраїнськими виданнями.

23.04.2024

Члени Академії обурені висловленою М. Резніковичем позицією щодо військової агресії Росії проти нашої держави. Категорично заперечуємо тези, які прозвучали в цьому інтерв’ю.
Ігноруючи факт війни Росії проти України, стверджуючи нібито знищення в Україні російської культури, М. Резнікович не звертає уваги на зруйновані Росією театри Маріуполя, Одеси, Чернігова, Харкова та багатьох інших міст, на знищене життя і долі сотень тисяч українців, серед яких – його колишні колеги і випускники. Чимало з них сьогодні на фронті зі зброєю в руках захищають Україну. Так само чинять і сотні інших українських митців – музикантів, хореографів, співаків, режисерів, художників.

Illustration

Загальні збори НАМ України відповідно до Статуту Академії розглянуть позицію М. Резніковича та дадуть відповідну оцінку його заявам.