Новини з Міжнародним днем музеїв!

Національна академія мистецтв України вітає всіх причетних до музейної справи з Міжнародним днем музеїв – і музейних працівників, і відвідувачів музеїв

18.05.2024

Діяльність музейних закладів становить значну духову цінність у практиці збереження культурної пам’яті як такої, несе важливу просвітницьку функцію, даруючи нові враження, позитивні емоції, захоплюючі інтелектуальні пригоди і неочікувані мистецькі відкриття. Музей — це можливість торкнутися частки історії мистецтва і культури, подумки повернутися на сотні років назад, ще більш пильно вдивитися у сьогодення.
Це особливо важливо зараз, коли музейні колекції України переховуються від ворога, коли музеї прагнуть знаходити нові форми діяльності, зосереджуючись на репрезентаціях творів сучасного мистецтва, поєднуючи традиційний простір із новітніми формами візуального мистецтва.
Бажаємо і відвідувачам, і працівникам музейних установ, аби в музеях ніколи не було порожньо, аби інтерес до минулого завжди приносив нові відкриття, а сучасна роль музею щороку ставала все більш помітною і затребуваною в нашій культурі, в нашій мистецькій діяльності.

Illustration