Новини Виставка «Мій Майдан»

15-го серпня, 16:00, у Малому залі Національної академії мистецтв України відбудеться відкриття виставки фотокореспондента УНІАН Олександра Синиці «Мій Майдан», приуроченої до 10-ї річниці Революції гідності

13.08.2024

Революція гідності (Євромайдан) відбулася в Україні у період з листопада 2013 по лютий 2014 року. В умовах повномасштабної війни ми маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність. Фотографії автора передають емоції саме того періоду, змішані почуття перемоги та смутку за загиблими героями. Цей внутрішній стан можна прочитати в очах на портретах тих простих людей, яких пан Олександр застав у середмісті Києва. Відвага учасників Майдану та непохитна віра в краще майбутнє для нашої країни є яскравим прикладом для усіх українців щодо подолання труднощів у досягненні намічених цілей, які стоять перед кожним із нас заради щасливої долі співвітчизників та батьківщини.
Автор проєкту Олександр Синиця у пресі з 1973 року. Починав кар’єру робітничим кореспондентом у міськрайонній газеті «Маяк» на Донеччині, після закінчення факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка працював у цій газеті завідуючим відділом промисловості та будівництва і фотокореспондентом. Підвищував професійний рівень в Інституті журналістської майстерності при видавництві «Преса України», працював у багатотиражній газеті Заводу імені Івана Лепсе. З 1998 року фотокореспондент «УНІАН». За висвітлення в пресі ліквідацій рятувальниками масштабних пожеж і аварій відзначений подяками керівництва ДСНС України, неодноразово ставав переможцем і призером у фотоконкурсах всеукраїнської газети «День». Член Національної спілки журналістів України з 1982 р. 

Illustration

Відкриття виставки 15.08.2024
Національна академія мистецтв України
Київ, вулиця Бульварно-Кудрявська, 20