НовиниВистава «Тореадори з Васюківки»

20-го червня у Національній академії мистецтв України відбулася вистава студентів Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого «Тореадори з Васюківки», створена за мотивами однойменного роману Всеволода Нестайка

24.06.2024

Учасники й організатори заходу презентували глядачам тренінг з акторської майстерності та особистих історій акторів-учасників, акторів-співавторів, акторів-творців.
Головними цілями вистави було продемонструвати цінність часу, важливість контакту людини з оточуючим світом і розуміння сенсу власного життя. У контексті твору Всеволода Нестайка та подіях нашого часу в Україні висвітлено поняття «дитинство», «дружба», «любов».

Illustration

Працюючи над всесвітньо відомим дитячим пригодницьким романом, організатори намагалися дослідити таку актуальну та щемливу тему як дитинство і війна. На жаль, війна увірвалася в дитинство сучасних українських дітей, у дитинство та період дорослішання і тих молодих акторів, які беруть участь у виставі. Тож глядачі отримали змогу побачити й відчути їхнє нещодавнє довоєнне щастя і радість, а також — рефлексію молодих виконавців на трагічні реалії, в яких опинилася наша країна внаслідок російської збройної агресії.

Засновник ярмарку Алессандро Никосія окУ відкритті заходу взяли участь президент НАМ України Віктор Сидоренко, науковий консультант і академік НАМ України Олексій Безгін, член-кореспондент НАМ України Наталія Владимирова.
Режисер вистави — здобувач освітньо-професійного ступеня доктора мистецтва, аспірант першої кафедри акторського мистецтва та режисури драми КНУТКіТ Дмитро Коник. Актори — студенти 2-АМТіК (В) курсу КНУТКіТ; художній керівник — лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, народний артист України, професор Богдан Бенюк.

Академія вдячна колективу КНУТКіТ за проведення у Великій залі такого заходу, який дає можливість розширювати коло поціновувачів вітчизняного мистецтва для гідного плекання форм української культури.