НовиниВручення відзнак Академіїтворцям «Довбуша»

12-го жовтня Національна академія мистецтв України нагородила творців художнього фільму «Довбуш» відзнаками Академії.

14.10.2023

За створення художнього фільму «Довбуш» (2023), організацію та проведення в НАМ України тематичної виставки «Створити фільм “Довбуш”» постановою Президії НАМ України від 21 вересня 2023 року Почесними дипломами Академії відзначено художника розкадрування Євгена Матвієнка, історичного консультанта Олексія Руденка, художника-гримера Ірину Солодовську та художника-зброяра й історичного консультанта Юлія Тихонова.

Illustration

Відзнаки Президії НАМ України – нагороду, що була встановлена нещодавно, – президент Академії, академік Віктор Сидоренко та віцепрезидент, член-кореспондент НАМ України Олесь Санін вручили продюсерам фільму Максиму Асадчому та Даніелю Е. Білаку.

Відзначаючи авторів фільму і дякуючи продюсерам, Віктор Сидоренко підкреслив:«Академія вітає створювачів фільму “Довбуш” зі значним творчим успіхом, який підтверджується не лише українським кінопрокатом, а й зарубіжним. Це гарний приклад культурної дипломатії, це достойна форма презентація нашого якісного мистецького продукту світові. Хочу відзначити також високий рівень виставки, яку ви можете бачити в цій залі і яка привернула значну увагу киян і гостей міста, засвідчити високий рівень проведення творчих зустрічей із авторами фільму, які відбувалися в рамках цієї виставки майже щодня, завдячуючи режисерові “Довбуша” Олесеві Саніну. Кількість відвідувачів, серед яких були і воїни Збройних Сил України, дає підстави вважати успіх цього заходу закономірним явищем у столичному експозиційному процесі, що відбувається під час війни. Радий привітати і нагородити відзнаками нашої Академії шановних творців фільму, який є помітним внеском в українське кіно, навіть – вже в його історію, побажати нових досягнень на творчому шляху і дальшої, невпинної репрезентації здобутків української культури».
У церемонії нагородження взяли участь члени Президії НАМ України та співробітники її апарату, численні гості.
Фото Тетяни Мячкової