Новини Угода з Міжнародним фондом Івана Франка

5-го червня Національна академія мистецтв України та Міжнародний фонду Івана Франка з метою розвитку і поглиблення взаємної співпраці у мистецькій, науковій та науково-освітніх сферах, а також продуктивній комунікації науковців, освітян та діячів культурно-мистецької царини підписали Угоду про партнерські відносини.

06.06.2023

Угоду засвідчили підписами президент Академії Віктор Сидоренко та директор-розпорядник Міжнародного фонду Івана Франка Ігор Курус.
Міжнародний фонд Івана Франка створено як недержавну благодійну організацію у червні 2015 року за ініціативи онука Каменяра – Роланда Франка. Діяльність Фонду спрямована на підтримку розвитку україністики та соціально-гуманітарних наук, просування й популяризація наукового і творчого доробку Франка, поширення позитивної інформації про Україну в світі та створення позитивного іміджу України за її кордонами. Першочерговим і основним завданнями Фонду є заснування та реалізація Міжнародної премії Івана Франка та сприяння її світовому визнанню.
«Для нашої Академії є важливим розширення міжнародних зв’язків, участь у міжнародних проєктах, зокрема таких, що за формою діяльності покликані зв’язувати українську культуру зі світовою, просувати її. Цю важливу функцію виконує Міжнародний фонд Івана Франка, співробітництво з яким, розпочате сьогодні, дозволить ще міцніше об’єднати зусилля навколо нашого спільного руху до перемоги над ворогом», – підкреслив президент Академії.  

Illustration


На зустрічі сторони також обговорили поетичний та публіцистичний внесок видатного поета в осмислення складної діалектики цивілізаційних війн та їхніх катастрофічних наслідків, як також реалізовані в складних умовах повномасштабного вторгнення проекти Академії, які розкривають українську візію боротьби за державність і волю. Окрім того, було наголошено на участі членів Академії в експертизі видань, висунутих на Міжнародну премію імені Івана Франка, засновником якої є Фонд. Зустріч та підписання Угоди відбулося за ініціативи начальника відділу міжнародних наукових і мистецьких зав’язків НАМ України Лесі Смирної.

У церемонії підписання взяли участь радник Президії НАМ України Андрій Пучков та начальник відділу науково-координаційної діяльності та інформації НАМ України Тетяна Мячкова.