НовиниПрем’єра вистава«Цвіт жакаранди»

У Національному академічному драматичному театрі імені Лесі Українки відбулася прем’єра вистави «Цвіт жакаранди» за п’єсою драматурга Алехандро Касони.

09.08.2023

4-го та 5-го серпня на сцені Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки відбулася прем’єра вистави «Цвіт жакаранди» за п’єсою відомого іспанського драматурга Алехандро Касони «Дерева помирають стоячи». Режисером-постановником вистави виступив н. а. України, член-кореспондент НАМ України, художній керівник театру Кирило Кашліков.

Illustration

Твір А. Касони – своєрідна притча, що розповідає про незламність, стійкість духу, про істинне кохання, про такі почуття, що не лише не гаснуть з літами, а, навпаки – дають сили й наснаги побудувати нову реальність. Вперше постановка була здійснена у театрі ще у 1956 році режисером Леонідом Варпаховським. Тоді на сцену вийшли такі блискучі актори, як Є. Опалова, В. Халатов, І. Павлова, М. Рушковський. Друга прем’єра вистави з такою ж назвою, режисером якої виступила І. Барковська, відбулася 12 жовтня 2018 року. Вона надала можливість глядачам по праву оцінити у головних ролях блискучий дует корифеїв театру у ролях Бабусі та Сеньйора Бальбоа В. Заклунної та Ю. Мажуги.

«Сказати правду і завдати болю чи обманути, аби вберегти людину від страждань? Поставши перед таким питанням, автори нової версії – історії про любов у глибинному розумінні цього слова вважають, що правильної відповіді на нього не існує. Кожен із нас робить цей вибір самостійно й особисто несе відповідальність за ухвалене рішення», - коментує ідею п’єси член-кореспондент НАМ України, доктор мистецтвознавства, професор Наталія Владимирова.