НовиниВиставка «Створити фільм ДОВБУШ»

12-го вересня о 17:00 у виставковій залі Національної академії мистецтв України відкриється виставка «Створити фільм ДОВБУШ».

06.09.2023

Національна академія мистецтв України запрошує на відкриття виставки костюмів, ескізів декорацій, реквізиту та начерків від авторів фільму «Довбуш», що вийшов в прокат 24 серпня 2023 року.
Художній фільм «Довбуш» розповідає про повстанський рух карпатських опришків на чолі з Олексою Довбушем у XVIII столітті. Головні ролі у фільмі зіграли актори Сергій Стрельников, Олексій Гнатковський та Даша Плахтій. Режисер – віцепрезидент НАМ України, член-кореспондент НАМ України Олесь Санін.

Illustration

Цей фільм вважається наймасштабнішою українською кінороботою сьогодення за кількістю залучених акторів масових сцен, каскадерів, реконструкторів і локацій. Над його створенням працювала команда професіоналів із різних сфер, кожен з яких має що розповісти глядачам за межами кінозали. Саме тому був обраний незвичайний формат виставки, який дозволяє не лише показати залаштунки стрічки, костюми героїв, реквізит, декорації, оригінали розкадрування, а й долучити відвідувачів до різних заходів, познайомити їх з етапами кіновиробництва.

На виставці «Створити фільм ДОВБУШ» також експонуватимуться фото та відеосюжети зі знімального майданчика. Під час проведення виставки триватимуть творчі зустрічі, дискусії та кураторські екскурсії від режисера, художників постановників, композиторів, авторів спецефектів, історичних консультантів тощо. Виставка розрахована на широке коло поціновувачів кіно та фахівців у сфері мистецтва.
Відкриття виставки відбудеться 12-го вересня о 17-00.
Адреса: НАМ України, вул. Бульварно-Кудрявська, 20.Виставка триватиме до 10-го жовтня 2023 р.Вхід вільний.