Новини Привітання від НАМ України

Президія Національної академії мистецтв України щиро вітає академіка НАМ України Марину Губаренко з днем народження.

22.06.2023

Президія та колектив Національної академії мистецтв України щиро вітає академіка НАМ України, доктора мистецтвознавства, професора, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата премії імені М. В. Лисенка, лауреата премії Національної спілки театральних діячів України в галузі театрознавства і театральної критики, Марину Губаренко (Черкашину-Губаренко) з днем народження.
Дорога і вельмишановна Марино Романівно, упродовж всього життя Ви плідно здійснюєте науково-дослідну, педагогічну та науково-організаційну роботу в галузі музикознавства, значні результати якої знайшли своє яскраве втілення у багатьох наукових та науково-педагогічних працях з проблем музичного мистецтва, зокрема оперної музики. Результати Вашої творчості отримали подальший розвиток у численних роботах наукової і творчої молоді України – вихованців створеної Вами наукової школи, для яких Ваш приклад самовідданої праці в обраній Вами галузі мистецтва став плідним підґрунтям подальшої успішної професійної самореалізації. Своїми фундаментальними, відомими далеко за межами України, науковими розробками в галузі історії, теорії музики, Ви, Марино Романівно, здійснили і продовжуєте здійснювати неабиякий вплив на зростання ролі мистецького й культурного компонента в розвиткові вітчизняного музичного мистецтва, а також інтеграції останнього в світовий мистецький простір. 
У Вашій особистості знайшли своє поєднання високий професіоналізм і найкращі людські якості: людяність, висока відповідальність, оптимізм та ґрунтовний підхід до якнайкращого вирішення завдань високої складності, що здобуло Вам велику повагу серед колег та учнів і визнання вітчизняної і міжнародної наукової спільноти в галузі музичної культури. 
Сердечно бажаємо Вам щасливої, довголітньої долі, втілення найзаповітніших творчих планів, міцного здоров’я, подальших наукових і творчих звершень!
Президент НАМ України В. Д. Сидоренко


Illustration