Новини Президія НАМ Українивітає з ювілеєм

Президія та колектив НАМ України з великою радістю та глибокою шаною щиро вітають з ювілеєм члена-кореспондента відділення синтезу пластичних мистецтв НАМ України, заслуженого діяча мистецтв України, доктора мистецтвознавства, професора, головного наукового співробітника ІПСМ НАМ України Олексія Олексійовича Роготченка!

12.05.2024

Олексій Олексійович підготував цілу плеяду науковців та фахівців, веде активну й плідну науково-мистецьку діяльність, автор численних мистецтвознавчих досліджень. Він з 2001 року очолює секцію критики та мистецтвознавства КОНСХУ, є головним редактором збірника ІПСМ НАМ України «МІСТ: Мистецтво, історія, сучасність, теорія»; куратор національних і міжнародних проєктів, співкуратор українського павільйону 54-ї Венеційської бієнале, член докторської ради при КНУТД. О. Роготченко з перших днів широкомасштабного вторгнення долучився до волонтерського руху з численними ініціативами (мистецькі акції «ВОЛЬНАНОВА», арт-терапія у співпраці з Національним військово-медичним клінічним центром «Головний військовий клінічний госпіталь», акції НСХУ та багато іншого).

Illustration

За вагомий внесок у розвиток вітчизняної науки про мистецтво і культуру, плідну діяльність у підготовці наукових кадрів та багаторічну волонтерську роботу Президія прийняла рішення нагородити Роготченка Олексія Олексійовича Золотою медаллю НАМ України.