Новини Презентація монографії Олександра Федорука«Художник і Академія»

Побачила світ нова книга академіка НАМ України Олександра Федорука. Презентація відбулася 16-го травня у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури.

16.05.2023

Монографія академіка НАМ України Олександра Федорука «Художник і Академія» присвячена життю й творчості професора Івана Пилипенка, завідувача Майстерні живопису та храмової культури Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Учень видатного майстра українського мистецтва, педагога, професора НАОМА, академіка НАМ України Миколи Стороженка (1928-2015) він, разом з однодумцями О. Соловеєм і О. Цугоркою, продовжує його справу, утверджуючи авторитет школи храмового живопису, створеної Вчителем. Художник і Академія – поняття нероздільні. 
В Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури свято оберігають великі традиції засновників цієї академії, світочів українського образотворчого мистецтва кінця ХІХ – початку ХХ ст. Професор Микола Стороженко належав до цієї плеяди самовідданих творців-педагогів. В особі професора І. Пилипенка він має гідного продовжувача його гуманістичної місії. 

Illustration