Новини НАМ УкраїниПремія імені Леся Курбаса’2023

7-го лютого відбулося заключне засідання Комітету з присудження премії імені Леся Курбаса.

09.02.2023

Премія імені Леся Курбаса – одна з престижних премій, якою вже сьомий рік поспіль нагороджуються професійні театральні режисери за вагомий внесок у розвиток сучасного театрального мистецтва країни. Вона вручається митцям саме у лютому – до дня народження видатного українського режисера, що відзначається 25 числа. 
7-го лютого 2023 року відбулося заключне засідання Комітету з присудження Премії імені Леся Курбаса, на якому велися дискусії щодо двадцяти вистав із різних міст України, а саме: Києва, Чернігова, Львова, Івано-Франківська, Запоріжжя, Харкова, Хмельницького, Одеси, Мукачева, Маріуполя, Чернівців, Дніпра, Херсону, Миколаєва та Рівного,
До роботи Комітету були залучені як практики – провідні театральні режисери, – так і представники театрознавчої спільноти країни. Це, зокрема, член-кореспондент НАМ України, доктор мистецтвознавства, професор, Наталія Владимирова та завідувач відділу культурних стратегій, ініціатив та технологій ІПСМ НАМ України, заслужений діяч мистецтв України, доцент Сергій Васильєв.
На думку переважної більшості членів Комітету, робіт, що відповідали б закладеним у Положенні про премію критеріям, не виявилося. Отже, Комітет прийняв рішення не присуджувати 2023 року Премію імені Леся Курбаса. З остаточним рішенням Комітету можна ознайомитися на сайті Державного агентства України з питань мистецтва та мистецької освіти.

Illustration

Засідання Комітету з присудження Премії імені Леся Курбаса