Новини Премія «Скарб нації» – Першій національній сцені України

25-го листопада відбулася урочиста церемонія нагородження Національної премії «Скарб нації». Мета цієї премії, що сьогодні вже вийшла на міжнародний рівень і, яка є благодійною відзнакою, – показати суспільству героїв нашого часу, які наближають Перемогу країни як у тилу, так і на фронті.

26.11.2023

За словами президента Національної премії Тетяни Забавської, в усі часи в Україні справжнім скарбом були й залишаються її сини та доньки, які у найбільш драматичні історичні періоди, жертовно віддають все для захисту суверенітету, незалежності та свободи української держави. І кожен із них це робить на своєму фронті.
Експертне журі премії, яке визначало переможців, очолював академік НАН України, професор Микола Жулинський.
Лауреатом цьогорічної премії у номінації «Організації» поряд зі Світовою Федерацією Українських Жіночих Організацій, Інститутом нейрохірургії імені академіка Ромоданова Національної академії медичних наук України, Національним військово-медичним клінічним центром «Головний військовий клінічний госпіталь», Національною дитячою спеціалізованою лікарнею «Охматдит» став і Національний академічний український драматичний театр ім. Івана Франка.  

Illustration

На церемонії нагородження цю високу відзнаку отримав генеральний директор-художній керівник театру, член-кореспондент Національної академії мистецтв України Михайло Захаревич.