Новини Open Call «Формула витривалості

15-го серпня стартував Open Call для участі в проєкті «Формула витривалості» в рамках XVІ платформи культурних ініціатив «Новітні спрямування»

16.08.2024

Якщо минулорічний проєкт «Концентрація волі» був присвячений висвітленню мотивації, що спонукає долати перешкоди на шляху до свободи, то новий проєкт спрямований виявити, як саме українцям вдається триматися щодня та знаходити нові сили для продовження боротьби.
Зважаючи на те, що війна триває вже понад десять років, Україна має свою надихаючу історію адаптації суспільства в умовах війни.Важливим у цьому сенсі є приклад людей, які не лише швидко відновлюються від стресових ситуацій, а й можуть використати набутий досвід витривалості для самовдосконалення і розвитку.
Дослідники таких здібностей назвали це феноменом резильєнтності, який загалом вивчається сьогодні не тільки в психології, а й у соціології, екології та навіть економіці.Резильєнтність може проявлятися у здатності адаптуватися до змін, знаходити нові ресурси для вирішення проблем, зберігати оптимізм і віру в краще майбутнє навіть у найскладніших умовах. На індивідуальному рівні ця якість допомагає людині зберігати психічне здоров’я, розвивати емоційну стійкість і знаходити способи відновлення після стресу або травми.
Сьогодні цей феномен спостерігається як у військових, так і в цивільних. Звісно, кожен має свій індивідуальний досвід витривалості в умовах війни, та водночас обмін таким досвідом створює синергію, що допомагає разом ставати сильніше.
Організатори:
Центр сучасного мистецтва M17
Національна академія мистецтв України
Інститут проблем сучасного мистецтва НАМ України

Illustration

Партнер: Art Support FundКерівники проєкту від інституцій: Андрій Пучков (НАМ України), Ігор Абрамович (ІПСМ НАМ України), Наталія Шпитковська (M17)Куратори: Андрій Сидоренко, Ірина ЯцикДо участі у проєкті приймаються всі види медіа. Подача заявки за посиланням.Дедлайн подачі заявки: 12 вересня 2024Для додаткових питань: moc.liamg%40tcejorpmspiДетальніше на Facebook сторінці Open Call