Новини Всеукраїнська кампанія «Разом ми зберігаємо. Разом ми творимо»

Конкурс художніх проєктів, присвячений осмисленню війни в Україні з фокусом на взаємодію України та ЄС

17.06.2023

Представництво ЄС в Україні за підтримки Національної академії мистецтв України та в партнерстві з Київською міською галереєю мистецтв Лавра в межах всеукраїнської кампанії «Разом ми зберігаємо. Разом ми творимо» проводять конкурс художніх проєктів, присвячених осмисленню російської війни в Україні з 2014 року й до сьогодні з фокусом на взаємодію України та ЄС.
Мета конкурсу: сприяти творчому вираженню й обговоренню теми війни через художній погляд, показати роль ЄС у збереженні, підтримці та відновленні української культури, особливо сучасного мистецтва.

Основні етапи конкурсу:
26 травня – 20 червня 2023 року: Опенкол для молодих українських кураторів або митців, які у власних творчих пошуках розглядають тему війни в Україні з 2014 року й до сьогодні та акцентують на взаємодії України та ЄС. Творчі проєкти та роботи можуть аналізувати політичний, соціальний, культурний або економічний вимір цієї взаємодії.
20 червня – 27 червня 2023 року: журі конкурсу обирає проєкти або роботи, що стануть переможцями конкурсу. Обрані проєкти та роботи будуть презентовані на виставці в галереї «Лавра» 8 липня 2023 року та включені в цифровий каталог переможців конкурсу.
08 липня 2023 року: проведення виставки проєктів-переможців конкурсу в Галереї мистецтв «Лавра» під час публічного заходу «Культурна мозаїка України», організованого Представництвом ЄС в Україні.

Конкурс створює платформу для активного обговорення теми війни в Україні та допомоги ЄС Україні в сфері збереження культурної спадщини та розвитку сучасної культури, що буде включати публічні дискусії, семінари та відкриті зустрічі з кураторами, де будуть обговорюватися теми, висвітлені в їхніх художніх проєктах. Такий підхід сприятиме створенню важливого діалогу й обміну ідеями між митцями, глядачами, експертами та громадськістю.

Illustration

Додаткова інформація за посиланням.