Новини Мистецтво молодих – 2023

З ініціативи Національної академії мистецтв України у Львові триває Всеукраїнська виставка «Мистецтво молодих».

17.08.2023

З 17-го серпня у Львові у залах Львівського палацу мистецтв розпочався виставковий проєкт «Мистецтво молодих – 2023», який об’єднує кращі заклади вищої мистецької освіти. До експозиції входять дипломні роботи останніх 5 років (2019–2023) випускників Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, Львівської національної академії мистецтв, Харківської державної академії дизайну і мистецтв, Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука, Закарпатської академії мистецтв та Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва. 
Виставка демонструє творчий потенціал молодих митців країни та їх професійну підготовку у різних напрямках, формах та специфіку освітніх програм кожної мистецької академії зокрема. Експозиція налічує понад 200 експонатів. Серед них – твори живопису, скульптури, реставрації, сакрального мистецтва, архітектури, дизайну, художнього скла, текстилю, кераміки, дерева, металу, сценографії та сценічного костюму, мультимедійні презентації тощо.
Це унікальна можливість побачити в одному виставковому просторі шість провідних мистецьких ЗВО України та ознайомитись із своєрідністю художніх регіональних шкіл, новими напрямами в образотворчому мистецтві та дизайні, виявити прогресивні методи підготовки творчої еліти та проаналізувати загальний стан мистецької освіти в Україні. 
Кращі роботи будуть відзначені почесними дипломами та медалями Національної академії мистецтв України. Офіційні заходи із презентації виставки та нагородження переможців відбудуться 6 вересня у Львівському палаці мистецтва за участі представників Національної академії мистецтв України.

Illustration

Організатори: Національна академія мистецтв України, Західний регіональний науково-мистецький центр НАМ України (м. Львів), Львівська національна академія мистецтв, Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, Харківська державна академія дизайну і мистецтв, Київська державна академія декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М.Бойчука, Закарпатська академія мистецтв, Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва. 
Партнер проєкту: Львівський палац мистецтв
Виставка триватиме до 9 вересня 2023 р.Львів, Львівський палац мистецтв (3-й поверх), вул. Коперніка, 17.