Новини Мистецький проєкт«ЛЮДИНА. Ідентифікація війною»
Володимира Стасенка

16-го травня 2024 року, 15:00, в Малому залі Національної академії мистецтв України відбудеться відкриття мистецького проєкту «ЛЮДИНА. Ідентифікація війною»

09.05.2024

Мультидисциплінарний проєкт «ЛЮДИНА. Ідентифікація війною», робота над яким стартувала у квітні 2022 року, скерований на переосмислення війни в Україні у контексті цивілізаційних парадигм. Проєкт має чітке спрямування — шляхом художньої інтерпретації подій та інтелектуальних рефлексій вишукувати глибинні сенси комплексних явищ, спричинених збройною агресією. На різних етапах реалізації і в різних форматах проєкт був презентований в Австрії, Італії, Іспанії, Німеччині, Словаччині, Польщі, Угорщині, Франції. Мультидисциплінарний проєкт охоплює виставкову, наукову, видавничу, перформативну та аудіовізуальні частини.
Гортаючи новинні стрічки, подібно як тисячі українських співвітчизників, Володимир Стасенко відстежує найвиразніші події, намагається їх осмислити, інтерпретувати та повернути до інформаційного середовища в оновленому, ще виразнішому вигляді, щоби вони ще більше зрезонували в суспільстві. На його переконання, саме ці визначені документи залишатимуться у своєрідній «історії війни», яка формується безпосередньо у нинішній час.
Мистецький проєкт «ЛЮДИНА. Ідентифікація війною» дозволяє документувати, переосмислювати та повторно впроваджувати в інформаційне поле низку найвиразніших емоційно забарвлених фактів. У рамках цього проєкту здійснюється спроба інтерпретації українських культурних наративів, що формують осердя національної ідентичності.
Місія проєкту — трансляція ідеї державної ідентичності України як держави з глибокою історією і культурою, нація якої бореться не лише за свою свободу і незалежність, а й за ціннісні ідеали цивілізованого світу.

Illustration

Куратор: ректор Харківської державної академії дизайну і мистецтв, член-кореспондент НАМ України, професор Олександр Соболєв.
Відкриття мистецького проєкту відбудеться 16.05.2024, 15:00
Національна академія мистецтв України
Київ, вулиця Бульварно-Кудрявська, 20