Новини НАМ УкраїниМіжнародна резиденція «START»

Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки та Литовський національний драматичний театр оголошують про Міжнародну творчу резиденцію «START».

13.02.2023

Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки разом з Литовським національним драматичним театром оголошують про першу Міжнародну творчу резиденцію «START» для режисерів з України та Литви, що відбудеться з 15 по 28 травня 2023 року (м. Київ).
«START» – це перший спільний проєкт двох Національних театрів: Київського національного драматичного імені Лесі Українки (генеральний директор-художній керівник театру – н.а. України, член-кореспондент НАМ України Кирило Кашліков) та Литовського національного драматичного театру. Планується, що в рамках проєкту зустрінуться і втілять свої творчі ідеї молоді режисери України та Литви. 
На показ робіт будуть запрошені представники двох Національних театрів. А за результатами показів буде відібрано одного режисера з України для подальшої постановки вистави на сцені Литовського національного драматичного театру, і відповідно – одного режисера з Литви для постановки на сцені Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки протягом театрального сезону 2023–2024 рр. 
Більше інформації за посиланням 

Illustration