Новини Міжнародна наукова конференція «Культура і мистецтво в умовах російсько-української війни: художні стратегії, дискурсивні практики, вектори осмислення»

Запрошуємо взяти участь у Міжнародній науковій конференції «Культура і мистецтво в умовах російсько-української війни: художні стратегії, дискурсивні практики, вектори осмислення», що відбудеться 29–30 травня 2024 року

09.04.2024

Конференцію зареєстровано в ДНА «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації» (УкрІНТЕІ). Засідання у рамках конференції відбуватимуться у змішаному режимі offline + платформа Zoom. 
Програма конференції та покликання для підключення будуть оприявнені на офіційних сайтах Національної академії мистецтв України та Інституту проблем сучасного мистецтва НАМ України не пізніше 27.05.2024.
Організаторами проведення конференції є: Національна академія мистецтв України, Інститут проблем сучасного мистецтва НАМ України, Національна спілка художників України, Uniwersytet Zielonogórski, (Польща), European University Viadrina Frankfurt (Німеччина), Наукове товариство імені Шевченка в Америці, The University of Applied Arts Vienna, Австрія; Laboratoire Cultures et sociétés d’Europe orientale: balkanique et médiane (Франція), Програма академічних обмінів імені Фулбрайта в Україні та асоціація випускників «Українське Фулбрайтівське коло», Польсько-український центр гуманітарних досліджень, (Польща-Україна).
У рамках конференції запланована секція молодих учених. До участі в ній запрошуються магістри, аспіранти, докторанти наукових установ і закладів освіти України та закордону.
Робочі мови конференції: українська, англійська, польська.
Тематика конференції:- культура і мистецтво в часи війни:- практики реагування, акцентування та естетизації;- мистецькі рефлексії воєнних реалій: трансформація образної мови та ціннісної системи;- арттерапія як шлях подолання травми;- національна культура і геополітика: нові дискурсивні практики;- культурологія і мистецтвознавство:вектори осмислення української ідентичності;- збереження та актуалізація культурної спадщини в умовах війни;- міжкультурний діалог в українській євроінтеграції: механізми та перспективи.

Illustration

Для подання заявки на участь у конференції та надсилання тезнеобхідно заповнити форму за покликанням: заповнити форму.
Кінцева дата прийому заявок та тез 24.05.2024 (включно). Тези автор подає за бажанням, також можна брати участь в роботі конференції лише з доповіддю.
Вимоги до оформлення тез.Обсяг: до 4 сторінок.Шрифт: Times New Roman, кегль 14; міжрядний інтервал 1,5.Список використаних джерел оформлюється відповідно до стилю АРА. Алгоритм для формування списку використаних джерел див. за покликанням.
Структура тез:Прізвище та ім’я автора, науковий ступінь, місце роботи, посада, ORCID. Назва тез, виклад та висновки
Координаторка конференції: Полякова Марина Володимирівна, заступниця ученого секретаря Інституту проблем сучасного мистецтва НАМ України, +38 098 373 23 35, moc.liamg%4037arabipac, ten.rku%402mspi
ПРОГРАМА Міжнародної науково-практичної конференції
Ілюстрація афіші Кисельова Анна, майстерня графічного дизайну професора Віталія Шості, 4 курс.