Новини Меморандум про співпрацю з КНУ імені Тараса Шевченка

Нещодавно між Національною академією мистецтв України та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка підписано Меморандум про співпрацю.

06.11.2023

Меморандум передбачає акумуляцію зусиль з метою сприяння обміну знань і дослідженнями у галузі культури та мистецтва, розвитку освіти, науки та культурних ініціатив. Зокрема, передбачається:
- сприяти розвитку наукових досліджень, залученню наукових працівників до виконання державних і міжнародних програм розвитку культури та мистецтва.
- сприяти науковій і мистецькій творчості молоді в галузі художньої культури.
- залучати до узагальнення наукового і творчого досвіду діячів вітчизняної та світової культури, до популяризації наукових знань і творчих здобутків світового і національного мистецтва.
- забезпечувати пошук і реалізацію шляхів відродження та збагачення національних традицій художньої культури, сприяти дальшому становленню мистецьких шкіл і різноманітних творчих напрямів.
- забезпечувати поглиблення нових знань, розроблення пропозицій і рекомендацій щодо розв’язання проблем дальшого формування науки про мистецтво, художньої культури і мистецької освіти.
- сприяти проведенню фундаментальних науково-теоретичних досліджень з питань художньої творчості, теорії й історії українського мистецтва, художньої критики, мистецької освіти й естетичного виховання.

Illustration

Меморандум було підписано 20 жовтня 2023 року президентом НАМ України, академіком Віктором Сидоренком та ректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимиром Бугровим.
У церемонії підписання Меморандуму взяли участь віцепрезиденти НАМ України, члени-кореспонденти Академії Олесь Санін та Юрій Вакуленко, заступник завідувача кафедри порівняльного та європейського права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор юридичних наук, професор Вадим Попко.
Фото https://knu.ua/