Новини Книга "Академік Людмила Міляєва"

У Національній академії мистецтв України побачила світ книга, присвячена світлій пам’яті Людмили Семенівни Міляєвої (1925–2022).

03.11.2023

Автор ідеї та упорядник академік НАМ України Тетяна Кара-Васильєва. Вступне слово президента НАМ України, академіка Віктора Сидоренка. 
Збірник спогадів про академіка НАМ України, заслуженого діяча мистецтв України, професора Людмилу Міляєву (1925-2022) складається з її власних спогадів, про колег та друзів, з якими вона спілкувалась упродовж життя, а також її авторських лекцій про українське бароко, які вона читала студентам Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури. Книга цікава тим, що містить спогади учнів, які були слухачами її лекцій, завжди яскравих і неординарних, а також колег, друзів, які мали щастя безпосереднього спілкування, всіх тих, хто знав і працював поруч із Людмилою Семенівною.
Книга розрахована на мистецтвознавців, художників, викладачів і студентв вузів, широке коло читачів - шанувальників мистецтва.
Академік Людмила Міляєва: Життя в мистецтві / авт. ідеї та упоряд. акад. Т. Кара-Васильєва; Наук. ред. проф. А. Пучков; НАМ України, ІПСМ НАМ України, ІМФЕ імені М. Т. Рильського НАН України, ГО "ВУАМ". Київ: ФОП Лопатіна О. О., 2023. 344 с.: іл.ISВN 978-617-8247-28-7 

Illustration