Новини Кураторська екскурсія виставкою
«Концентрація волі»
в НАМ України

Запрошуємо 16-го серпня, 17:00, до Національної академії мистецтв України на кураторську екскурсію проєктом «Концентрація волі».

01.08.2023

Під час екскурсії Ви зможете дізнатися про історію реалізації проєкту, краще зрозуміти зміст і художню форму мистецьких робіт.
У виставці в НАМ України презентовано: фото, відео, живопис, графіка та цикл документальних фільмів-новел «Культура vs війна» від Асоціації «Дивись українське!» про відомих українських митців, які стали на захист України.
Ідея проєкту – показати, як засобами сучасного мистецтва розкривається українська візія волі як ментальної сили, що допомагає сьогодні у визвольній боротьбі українського народу проти російської агресії.
Куратори, які проведуть екскурсію: Андрій Сидоренко – художник, куратор, дослідник мистецтва, який поєднує роботу у власній студії з участю у виставках, кураторством і мистецькою критикою в Україні та за кордоном. Старший науковий співробітник відділу мистецтва новітніх технологій ІПСМ НАМ України, кандидат мистецтвознавства.Ірина Яцик – мистецтвознавиця, арт-критикиня, кураторка, авторка наукових публікацій з проблем проєктної роботи у галузі культури, перформативних практик українських художників, мистецтва в публічному просторі тощо. Наукова співробітниця відділу історії та теорії культури ІПСМ НАМ України. Постійна авторка періодичного видання ArtКурсив.

Illustration