НовиниВиставковий проєкт «Концентрація волі» у Центрі сучасного мистецтва М17

1-го червня в Центрі сучасного мистецтва М17 відбулося офіційне відкриття другого етапу проєкту «Концентрація волі» в рамках XV платформи культурних ініціатив «Новітні спрямування».

05.06.2023

Попри неймовірно складні тижні активної терористичної фази російської агресії на столицю України, виставковий проєкт відкрився за розкладом, 1-го червня 2023 року, і подію відвідало близько 600 гостей. На відкритті були присутні куратори проєкту, представники інституцій-організаторів, поціновувачі мистецтва, митці та учасники проєкту. Відкриття проєкту «Концентрація волі» в ЦСМ М17 відбулося за підтримки Art Support Fund.

Illustration

В експозиції в Центрі сучасного мистецтва М17 представлені мистецькі твори 49 художників: відео-арт, фотографія, інсталяція з уламків військового обладнання, арт-об’єкти, графіка, живопис та скульптура. Виставка в М17 поєднала в собі мистецькі роботи, які висвітлюють різні аспекти наслідків повномасштабного російського вторгнення та розкривають українську візію волі, яка є найголовнішою зброєю у визвольній боротьбі українського народу.

Куратори проєкту: Андрій Сидоренко, Ірина Яцик.

Керівники проєкту від інституцій:
Андрій Пучков (НАМ України), Ігор Абрамович (ІПСМ НАМ України), Наталія Шпитковська (ЦСМ M17).

Проєкт відбувається за підтримки: Art Support Fund, Front-Art, Utico, Ulma, Всеукраїнська академія мистецтв.

Медіапартнери: Антиквар, МІТЄЦ, Арт Курсив.