Новини НАМ УкраїниКонцентрація волі

11-го травня о 18:00 запрошуємо на відкриття першої з трьох локацій проєкту «Концентрація волі» в рамках XV платформи культурних ініціатив «Новітні спрямування».

08.05.2023

Ідея проєкту — показати, як сучасне мистецтво розкриває українську візію волі, яка допомагає сьогодні акумулювати сили для боротьби з російською окупацією.
Сучасна історія дедалі більше нагадує битву характерів, в якій на перший план виходить питання політичної волі. До такого висновку спонукає війна. З перших днів вона випробовує на міцність волю всіх, хто на стороні України та демократії. На щастя, українцям вдалося не тільки вистояти, але й створити своєрідне силове поле народного гніву, до якого зараз залучені вже десятки мільйонів людей. В цьому силовому полі свобода розкриває свій особливий зміст, який не завжди усвідомлюється у мирний час. Вона постає не як прагнення до безмежної влади, а, навпаки, як воля до колективного спротиву будь-якій тиранії.
Ознайомитися з повним текстом концепції можна тут: https://www.newestdirections.com.ua/.../concentration_of...
Учасники проєкту в Інституті проблем сучасного мистецтва НАМ України:Назар Білик, Андрій Блудов, Олена Бу Шдід, Omnia Voivat, Світлана Гавриленко, Володимир Гончаренко, Ігор Гусєв, Юрій Денисенков, Марія Довганик, Андрій Дудченко, Ольга Заремба, Єгор Зігура, Гамлет Зіньківський, Олексій Золотар, Сергій Захаров, Олена Каленик, Олександр Клименко, Ганна Криволап, Катерина Лісова, Антон Логов, Ave Libertatemaveamor, Марія Лубинська, Андрій Набока, Анастасія Осмоловська, Володимир Падун, Євген Примаченко, Олексій Ревіка, Тетяна Русецька, Ніна Савенко, Олег Тістол, Микита Тітов, Андрій Цой, Саша Чичкан, Дмитро Шевченко, Леонора Якимащенко, Альбіна Ялоза, Олександр Янович, Ілля Яровий.
Куратори:Андрій СидоренкоІрина Яцик.
Організатори:Національна академія мистецтв УкраїниІнститут проблем сучасного мистецтваЦентр сучасного мистецтва M17.
Керівники проєкту від інституцій:Андрій Пучков (НАМ України)Ігор Абрамович (ІПСМ)Наталія Шпитковська (M17).
Демонстрація проєкту відбуватиметься у просторах трьох інституцій організаторів.

Illustration



Партнери:Art Support FundNatalia Shpytkovska Art AdvisoryArtHussFront-ArtUticoUlma.
Медіапартнери:АнтикварМІТЄЦАрт Курсив.
Вхід безкоштовний.