Новини НАМ України

Перед обличчям катастроф: Терапевтичний потенціал мистецтва

4-го травня в Токійському палаці у Парижі відбудеться перформативна конференція «Перед обличчям катастроф: Терапевтичний потенціал мистецтва».

27.04.2023

Конференція організована Університетом Париж 1 Пантеон-Сорбонна і Національною академією мистецтв України. Партнером Токійського палацу у рамках Cercle Art & Société виступає Aleksandr Savchuk Foundation. Конференція покликана вивчити нові терапевтичні функції витвору мистецтва та його вплив у часи великих викликів. Захід сприятиме унікальним крос-дисциплінарним дослідженням, що включають мистецтво, естетику, соціологію, мистецтвознавство, медицину та нейронауки. Експерти з різних галузей та спікери провідних світових інституцій досліджуватимуть як споглядання естетичних об'єктів впливає на людський організм і покращує психічне здоров'я та самопочуття.
Подія проходитиме у форматі трьох панелей: «Як мистецтво може змінити світ?», «Мистецтво та війна», «Мистецтво та турбота», з подальшою спільною дискусією. Завершиться конференція відео-перформативною частиною "Femmes Guerrières" проєкту Milky Way. Обговорення важливі з огляду на ініціативу Національної Академії Мистецтв України у проведенні проєкту «Реабілітація: Арт терапія», який проводиться за підтримки Aleksandr Savchuk Foundation та Art Support Fund.
Розклад:14:00 - конференція 18.30 – відеоперформанс
Місце проведення події:Токійський палац (Palais de Tokyo)13 Av. du Président Wilson, 75116 Paris, France
Детальніше про подію та програму за посиланням

Illustration

Токійський палац у Парижі – найбільший в Європі центр сучасної творчості, сповнений енергією та новаторством. Це місце, де виставляються роботи сучасних митців.

Університет Париж 1 Пантеон-Сорбонна – це державний дослідницький університет, розташований у Парижі, Франція.

Фонд Aleksandr Savchuk Foundation створений у 2014 році як приватна неприбуткова організація, яка надає підтримку онкохворим, відзначає та заохочує провідних медичних та наукових працівників, сприяє розвитку інноваційних профілактичних проєктів.

The Art Support Fund – це незалежна, неприбуткова, благодійна, фундація, ініційована групою працівників культури, які прагнуть підтримувати розвиток та належне функціонування української культури в умовах війни, вигнання та у мирні часи.