Новини Дослідження культурної спадщини українського художника Леоніда Тоцького

Інститут проблем сучасного мистецтва НАМ України у партнерстві з Полтавським краєзнавчим музеєм імені Василя Кричевського оголосив про початок нового проєкту.

06.07.2023

Інститут проблем сучасного мистецтва НАМ України оголосив про початок нового проєкту «Дослідження культурної спадщини українського художника Леоніда Тоцького». У партнерстві з Полтавським краєзнавчим музеєм імені Василя Кричевського ІПСМ НАМ України розпочав дослідження та введення в науковий обіг імені та творчого доробку видатного українського митця, реставратора, художника-монументаліста та майстра мозаїки – Леоніда Тоцького (1932 –2022).
Творчий доробок Леоніда Тоцького становить величезний потенціал для українського мистецтва, проте його вагомість і вплив досі не отримали належного дослідження та визнання. 


Illustration

Автор проєкту - кандидат архітектури, старший науковий співробітник, завідувач відділу дизайну й архітектури Інституту проблем сучасного мистецтва НАМ України Наталія Кондель-Пермінова. Керівник проєкту – директор ІПСМ НАМ України Ігор Савчук. До проєкту також залучені наукові співробітники Інституту. Проєкт реалізується завдяки підтримці Українського культурного фонду, що дозволяє ширше впроваджувати наукові та мистецькі зусилля ІПСМ НАМ України.