Новини НАМ УкраїниДо ювілею Державного музею театрального, музичного та кіномистецтва

В цьому році відбулася низка головних заходів з нагоди 100-річчя Державного музею театрального, музичного та кіномистецтва України.

03.05.2023

Ця інституція протягом усього часу знаходилася й продовжує перебувати в авангарді української культури та мистецтва. Члени Національної академії мистецтв України, зокрема, академіки: Богдан Козак, Сергій Маслобойщиков, Марія Левитська, члени-кореспонденти: Михайло Захаревич, Наталія Владимирова виступили співорганізаторами та учасниками багатьох мистецьких подій у рамках цих заходів. Вони взяли участь у святкових урочистостях, творчих зустрічах, виставках сценографії, всеукраїнській науково-практичній конференції «100 років в авангарді».
Президією НАМ України було прийнято рішення про нагородження музею за багаторічну подвижницьку діяльність Золотою медаллю Академії. Цю відзнаку на Загальних зборах НАМ України, що відбулися 26 квітня, директорці музею Ірині Дробот вручив Президент Академії Віктор Сидоренко.

Illustration

Академія планує й надалі здійснювати як у музейному просторі, так і на інших локаціях спільні науково-творчі проєкти, мета яких - не лише збереження, а й популяризація кращих здобутків національної культури, сучасних творів і напрацювань у національному та міжнародному культурно-мистецькому просторі.