НовиниВідкриття виставки члена-кореспондента НАМ України Миколи Білика

2-го червня у Нацiональному музеї «Київська картинна галерея» відбулося відкриття персональної виставки українського скульптора Миколи Білика.

12.06.2023

Виставка «Світло. Тінь. Час» репрезентує скульптурні композиції, станкові роботи у різних матеріалах, твори малої пластики різних років. Експозиція зосереджує увагу на кількох наскрізних для художника темах: національної історії, природи та самої скульптури як медіуму.

Illustration

Виставка в Національному музеї «Київська картина галерея» акцентує на кількох основних для художника темах: національній історії, до якої він звертається у пам’ятниках і станковій скульптурі; природи як основи людського буття, що розкривається через людські постаті та пластичні форми, та самої скульптури – дивовижного виду мистецтва, яке вміщує діапазон авторської фантазії й особливе розуміння простору, матеріальність художнього вислову та дивну мінливість, де співавтором художника стає глядач, світло і час.

Під час відкриття виставки президент НАМ України Віктор Сидоренко вручив Золоту медаль НАМ України Миколі Білику за значний внесок у становлення візуального українського мистецтва.
Президія Національної академії мистецтв України щиро вітає пана Миколу з мистецьким здобутком і бажає подальших, плідних творчих успіхів на ниві українського зображального мистецтва.

Виставка працює:11:00 – 18:00 у будні та вихідні дні (крім понеділка та четверга); 11:00 – 19:00 у вівторок Адреса: м. Київ, вул. Терещенківська, 9Виставка триватиме з 2 червня по 2 липня.