Новини Міжнародний проєкт-конкурс живопису «У серці з Україною»

Національна академія мистецтв України виступила співорганізатором проекту «У серці з Україною».

10.08.2023

За ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України, Національної спілки художників України, Національної академія мистецтв України, Громадської організації «Кращий художник» та Громадської організації «У серці з Україною» започатковано Міжнародний проєкт-конкурс живопису «У серці з Україною». 
Open call (відкрита дата): 4 серпня 2023 року
Дедлайн (закрита дата): перемога України
Актуальність проекту:22 серпня 2022 року у Палаці Потоцьких (м. Львів) презентували наймасштабніший мистецький проєкт України під назвою «Фарби полум’я сердець». Він об’єднав навколо себе провідних митців з 55 країн світу задля підтримки України. Світ нарешті побачив, що Україна - це нація Героїв. Мистецький фронт відіграє важливу роль у всіх цих процесах. Загалом участь в проєкті взяли понад 200 митців, з них понад 50 знаних у всьому світі художників, що мають досягнення у мистецтві. Проєкт «Фарби полум'я сердець» увійшов до Національної книги рекордів України, як наймасштабніша благодійна мистецька подія в історії України. Отже, організатори вирішили не зупинятися, а зробити ще більш масштабний проєкт, який покаже відношення до України цілого світу.
Умови участі:• До участі в конкурсі запрошуються митці повнолітнього віку• Перший крок: заповнити заявку учасника конкурсу• Другий крок: надіслати портфоліо із репрезентативними творами (1-10 робіт)надіслати перелік мистецьких виставок та проектів у яких автор брав участь (активні посилання)Твори можуть бути виконані у різних медіумах (живопису і пластики). Оригінал роботи висилати не потрібно, лиш якісне зображення, яке ми візьмемо як до каталогу так і роздрукуємо для участі у виставці першого етапу. На конкурс приймаються авторські роботи, виконані у будь-якій техніці, але тематичні про Україну. Тема може бути будь-яка, любов до України, співпереживання, абстрактне осмислення проблеми, війна в Україні, не приймаються роботи з оголеною натурою, гіперболізованими проявами насилля, портрети російських окупантів та їх вождів. Також можна подавати скульптуру, кераміку та інші направлення мистецтва.  
Оцінювання конкурсних робіт:Усі конкурсні роботи обрані комісією будуть представленні на спеціально створеній мистецькій платформі.Кращі відібрані роботи потраплять до каталогу. З кожної заявленої країни принаймні один митець обов’язково потрапить до каталогу. Комісією будуть обрані фіналісти. Фіналістам буде запропоновано представити оригінал роботи на виставки в Україні та інших країнах . (за бажанням автора). Також комісією будуть відібрані роботи (за згоди автора) для експозицій на фінальній виставці в найкращих музеях України, державних установах з можливістю подальшої закупки. Обов’язково відбудеться формування загальної колекції для представлення світового мистецтва на підтримку України за кордоном. За бажанням авторів нами може бути прийнята робота автора у подарунок з метою подальшої популяризації автора та продажу на аукціонах і виставках на підтримку України. Усі твори оцінюватиме журі, до складу якого входять провідні українські та світові художники, мистецтвознавці, представники організаторів та партнерів проєкту. Участь у проєкті безкоштовна.
Члени журі та оргкомітету:• В.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв• Оксана Пов'якель - мистецтвознавець, генеральний директор Національного музею архітектури (голова конкурсної комісії)• Юрій Вакуленко – віцепрезидент Національної академії мистецтв України, генеральний директор Національного музею «Київська картинна галерея», заслужений працівник культури України• Тіберій Сільваші - академік Національної академії мистецтв України (з 2021 р.). Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2022) • Костянтин Чернявський - голова Національної спілки художників України • Івона Малевич - куратор мистецьких проектів, кореспондент, President and Founder of the emerging Kazimierz MALewicz Foundation, представник родини Каземіра Малевича (Польща)• Неля Куковальська - генеральний директор Національного заповідника "Софія Київська", заслужений працівник культури України, член головної ради Українського товариства охорони пам'яток історії та культури• Gines Serran-Pagan - відомий сучасний художник (Іспанія)• Євгенія Крутоголов - начальник управління сценічних та візуальних мистецтв Міністерства культури та інформаційної політики України• Юлія Литвинець - генеральний директор НХМУ• Tudor Zbarnea - генеральний директор Національного музею мистецтв Молдови (Молдова)• Оксана Мась - художниця, гуманіст, філософ, урбаніст, теоретик і популяризатор мистецтва (Іспанія)• Остап Ковальчук -художник, мистецтвознавець, заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства• Ульріке Боленц - художниця, Мистецька академія Касселя (Бельгія)

Illustration

• Котаро Фукуї - художник (Японія)• Олег Лесюк - голова Спілки українських образотворчих митців Канади. (Канада)• Alexandra Bryksa - художниця, директор некомерційної Міжнародної організації акварелістів Чеської Республіки. (Чеська Республіка)• Jemal Kuhalashvili - художник, гуманіст, філософ (Грузія) • Bernd Schwarzer – німецький художник (Німеччина)• Лідія Лихач - директор видавництва «Родовід»• Armand Xhomo - художник, директор художньої галереї, (Флоренція, Італія)• Rahul Chakraborty - засновник арт-хаусу RahulOnkon (Індія)•Петро Гончар - генеральний директор Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара»• Марія Климчак - куратор Українського національного музею в Чикаго, редактор радіопрограми «Українська хвиля» (Чикаго)• Олівер де Кайрон - художник, куратор виставки Contemporary Art Manifestation у Porte d'Auteuil Paris (Франція)• Dolesko Svitlana - генеральний директор Центру української культури та мистецтва• Володимир Козюк - народний художник України, голова громадської організації «Кращий художник» 
Прийняття рішення журі відбувається шляхом відкритого голосування, затвердженого протоколом. Засідання журі закриті. Рішення журі остаточні й перегляду не підлягають.
Результати конкурсу і переможці:Переможці конкурсу будуть нагороджені призами, преміями та відзнаками:Перші місця і Гран-прі отримують Почесну відзнаку. До відкриття виставки буде підготовлений каталог.
Подати заявку можна на електронну адресу: moc.liamg%40eniarkuhtiw.traehehtni за вказаною формою. Або самостійно створити свій кабінет і виставити роботи на конкурс тут; https://starahata.com/?fbclid=IwAR3rUUwo4dJFy33ioQJ8W0TBrC_dZKcfOUC41v6eQDyzMETYSa7VZrKPBzc 
Заявка на участь в мистецькому проєкті «У серці з Україною»Прізвище, ім’я, по батькові,Країна, містоКонтактні дані (за бажанням, для комунікацій, телефон, електронна пошта, посилання на сайт або посилання на сторінку в соціальних мережах).
Примітка: Даю згоду на обробку моїх персональних даних, у тому числі фото творів, та їх використання в друкованих і електронних виданнях, на веб-сайтах і у відео сюжетах та інших заходах, направлених на промоцію пленеру та міста за рішенням організаторів.
До заявки необхідно додати:Фото від 1 до 10 творів, своє фото і коротку біографію.Доповнення: у заявці обов’язково мають бути представлені фотографії робіт художника, а також його резюме та його особисте фото. Крім того, вказані види та техніка робіт. обов’язково повинні бути вказані розміри, матеріал і техніка художніх робіт.
Автор може подавати не більше десяти робіт за адресою: 
moc.liamg%40eniarkuhtiw.traehehtni
Електрона адреса організаторів: .moc.liamg%40rimidalv.kcuizok